Rippikoulu

Ripari kuuluu suomalaiseen nuoruuteen. Ulkosuomalainen nuori voi käydä rippikoulun merimieskirkolla (yksityisrippikoulu tai rippileiri Kreikassa) tai  suomalaisessa kotiseurakunnassaan.

Rippikoulu on kirkon järjestämää kasteopetusta, jossa kastetulle opetetaan kristillisen uskon tiedolliset perusteet. Suomessa rippikouluikä on 15 vuotta. Rippikoulu päättyy konfirmaatioon, jonka jälkeen nuoresta tulee seurakunnan ja kirkon täysivaltainen jäsen. Hän saa itsenäisesti käydä ehtoollisella, toimia kummina ja 18 vuotta täytettyään asettua ehdolle ja äänestää kirkollisissa vaaleissa, sekä oikeuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen.

Merimieskirkon rippileiri Kreikassa

Merimieskirkko järjestää vuosittain, heinäkuussa rippileirin Kreikassa. Riparille ovat tervetulleita niin maailmalla kuin kotimaassakin asuvat, suomea puhuvat nuoret. Lisätietoa: http://www.merimieskirkko.fi/rippikoulu ,

Rippikoulu ulkomailla asuessa

Suomen Merimieskirkko voi tarvittaessa järjestää nuorille ja aikuisille rippikoulun ja konfirmaation.

Rippikouluun osallistuvan tulee täyttää vähintään 15 vuotta sen vuoden aikana, jolloin hän aloittaa rippikoulun. Nuorten rippikoulun pituus on 80 tuntia. Siihen sisältyy oppitunteja, jumalanpalveluksia ja tutustumiskäyntejä. Hyvä vaihtoehto on osallistua Suomessa kesäisin järjestettävälle rippileirille. Leireille on paljon tulijoita, joten kannattaa ilmoittautua vähintään vuotta aikaisemmin. Aikuisrippikoulu sisältää 4-6 tapaamista, joissa keskustellen käydään läpi kristinuskon keskeisimmät asiat.