Avioliiton siunaaminen

Kirkollista vihkimistä ei voi toimittaa Alankomaissa. Vihkiminen tapahtuu aina siviiliviranomaisen edessä. Halutessaan pariskunta voi pyytää liitolleen kirkollisen siunauksen. Avioliiton siunaus tapahtuu yleensä kirkossa, mutta se voidaan toimittaa myös juhlapaikalla tai muussa sopivassa paikassa. Avioliiton siunaamisen toimittaa pappi. Jos puolisot kuuluvat eri kirkkokuntiin, he voivat vapaasti valita kumman perinteen mukaan avioliiton siunaaminen toimitetaan. Hyviä kokemuksia on myös perinteiden yhdistämisestä, jossa luterilainen ja katolinen pappi yhdessä toimittavat siunaamisen.

Mikäli kihlakumppanit haluavat avioliittoon vihkimisen Suomessa, niin siitä tulee erikseen sopia vihkipapin kanssa Suomessa. "Kirkollisesti vihittävän tulee olla rippikoulun käynyt kirkon jäsen. Jos toinen kihlakumppani ei ole kirkon jäsen, heidät voidaan vihkiä kirkollisesti, jos kirkkoon kuulumaton on muun kristillisen kirkon tai uskontokunnan jäsen" (Suomen ev.lut. kirkon kirkkojärjestys 2:18).