Yleisinfo

Vuonna 1875 perustetun Suomen Merimieskirkon toiminnan tarkoituksena on tukea kaukana kotimaasta liikkuvia merenkulkijoita ja siirtolaisia, sekä auttaa ulkomailla vaikeuksiin joutuneita maanmiehiämme.

Toiminnan perusarvoja ovat vieraanvaraisuus, kohtaaminen, lähimmäisenrakkaus, merellinen henki ja avoimuus uudelle. Nämä ovat työn lähtökohtia Merimieskirkon työssä Alankomaissakin.

Rotterdamin merimieskirkko on suomalaisten ja Suomen ystävien kristillinen, kulttuurinen ja sosiaalinen kohtaamispaikka Alankomaissa.

Rotterdamin merimieskirkko peruskorjattiin kauttaaltaan vuosina 2013-2014. Rakennuksen avajaisia ja virallista vihkimysjuhlaa vietettiin Rotterdamissa 14.12.2014. Juhlassa puheen piti muun muassa Rotterdamin merimieskirkon pitkäaikainen tukihenkilö ja peruskorjausprojektissa mukana ollut Anna-Maija Scholtten. Anna-Maijan puheen voi lukea alta löytyvästä tiedostosta.

Merimieskirkon teologiasta: Matkan ja muutoksen kirkko

Kari Latvuksen teos Matkan ja muutoksen kirkko kysyy, mitä on tehtävä, kun toimitaan kirkkona? Mitä on tehtävä siitä huolimatta? Mihin kirkkoa vievät sen omat lähtökohdat, mihin ihmisten kivut? Kirkon työ matkalla olevien ihmisten keskellä vie myös satamaan, kapakkaan, kauppaan ja kaduille. Matkalla olevan kirkon tehtävä suomalaisten parissa ulkomailla haastaa miettimään kirkon toiminnan ydintä myös Suomessa.

TT Kari Latvus on merimiespastori, diakoniamies ja raamatunselittäjä.

Taitto: FM Paula Raitis. Paino: Hansaprint Oy.

Hinta 20e, ostettavissa merimieskirkon kaupasta.

********************

pdf liite