Johtajan tervehdys

Toisena adventtina 2016

Ensimmäinen jouluni Benelux-maissa on ovella. Glögin ja poronkäristyksen tuoksu ja hiljaisesti odottava suomalainen tunnelma ympäröi minut Rotterdamin merimieskirkon joulubasaarissa jo marraskuussa ja Brysselin merimieskirkon joulumyyjäisissä joulukuussa. Tunnelmaa taustoittaa suomalainen joulumusiikki ja siihen sekoittuu vauhdikas ja iloinen basaari- ja myyjäisasiakkaiden puheensorina, kuulumisten vaihtaminen ja basaarin/myyjäisten ihastelu.

Laulan adventin ajan virsiä ja joululauluja yhdessä Luxemburgin ja Brysselin Eurooppa-koululaisten kanssa. Suuntaamme yhdessä, joulutarinan ja mielikuvituksemme avulla katseemme ja askeleemme kohti Betlehemiä.

Valmistaudun Kauneimmat Joululaulut-tilaisuuksiin ja iloitsen siitä, kuinka tärkeä osa joulun odotusta ne ovat.

Osallistun Suomi-klubin puurojuhliin, jossa vieraileva joulupukki saa lapset riemuitsemaan.

Kuuntelen iloisia tarinoita jouluruokien toimitusmatkoista Benelux-maiden satamiin saapuville suomalaislaivoille.

Suuntaan ajatukseni jo joulukirkkoihin ja -hartauksiin Luxemburgissa, Ateenassa, Brysselissä ja Rotterdamissa. Kiitollisena, että saan jakaa joulun sanomaa niin monen ihmisen kanssa.

Ja ihastellen seuraan, miten kotikaupunkini muuttuu jouluiseksi ja millaisia uusia, belgialaisia joulun ajan traditioita lapset tuovat koulusta ja harrastuksistaan mukanaan.

Ilmassa on adventin ajan tuoksu ja valo. Sydämen ovi avautuu Jumalan salaisuudelle ja ihmeelle. Olen kiitollinen merimieskirkko-yhteisöstä, jonka parissa saan elää ja työskennellä. Kiitollinen monista uusista kokemuksista, myös haasteista ja kompastuskivistä.

Monessa paikassa ympäri maailman on samaan aikaan pelkoa, ahdistusta, koti-ikävää, huolta huomisesta, turvattomuutta – aivan täällä meidän lähellä Benelux-maissa tai koti-Suomessa, mutta erityisesti sotien, luonnonmullistusten tai taistelujen ravistelemissa maissa. Ajatuksemme, rukouksemme, pienet tai suuremmat auttavat tekomme ovat siellä, missä huomisesta ei tiedetä. Rukouksemme ovat kaikkien auttajien ja hädän parissa tai sen lähellä työtä tekevien luona.

Taivaallinen Isä,

On adventti.

Sinä, Jumala, avaat ovesi. Astut maailmaamme. Tulet kaikkien meidän luoksemme.

Adventti on se ovi, jota kautta astut myös minun elämääni ja sydämeeni. Siitä kiitän Sinua.

Ja pyydän:

Anna adventin koskettaa myös muita.

Tule, Herra, elämääni, arkeeni ja juhlaani, työhöni ja lepohetkiini.

Astu elämääni rakkaudellasi ja ilollasi, toivollasi ja rauhallasi,

Jotta uskoni ei haalistuisi, vaan kasvaisi ja kypsyisi,

Jotta jaksaisin aina etsiä Sinua ja kertoa Sinusta,

Jotta en väistäisi kysymyksiä, ongelmia tai huolia,

Jotta en pelkäisi olla pieni ja neuvoton,

Jotta avaisin oveni toisille ja olisin inhimillisempi,

Jotta elämälläni olisi tarkoitus ja suunta,

Jotta Sinä voisit tulle minussa ihmiseksi.

Herra, tule, astu adventin ovesta luoksemme.

Aamen.

Katri Oldendorff