Sosiaalityö

Älä epäröi ottaa yhteyttä!

Sosiaalityön tavoitteena on tukea jokaista voimaan omassa elämässään mahdollisimman hyvin. Tämä toteutuu muun muassa laivakäynneillä, keskustelutilaisuuksissa ja henkilökohtaisissa kohtaamisissa kodeissa, vanhainkodeissa ja sairaaloissa.

Merimieskirkon sosiaalityön päätavoitteena on ihmisten psyykkisen ja fyysisen hyvinvoinnin lisääminen ja ylläpitäminen. Muina tavoitteina on vastata liikkuvien ja ulkomailla asuvien suomalaisten tarpeisiin ja mahdollistaa heistä löytyvien voimavarojen käyttöön ottaminen sekä toimia matalan kynnyksen kohtaamispaikkana vahvistaen sosiaalisia ja yhteisöllisä verkostoja.

Käytännössä tämä tapahtuu tarjoamalla tukea, neuvontaa ja palveluja omalla äidinkielellä.

Työ kattaa tapaamiset kirkolla, kodeissa, sairaaloissa ja laitoksissa sekä ryhmätoiminnan, jossa paikalliset suomalaiset kohtaavat toisiaan.

Kirkko pystyy tarjoamaan niin ammatillista keskusteluapua kuin vertaistukeakin. Jos haluat käsitellä elämääsi luotettavan ammattilaisen kanssa, voit ottaa yhteyttä merimieskirkon työntekijöihin puhelimitse, sähköpostitse tai käymällä kirkolla. Yhteistyötä tehdään niin suurlähetystön, eri suomalaistahojen sekä paikallisten ja suomalaisten viranomaisten kanssa.

Kirkon työntekijät keskustelevat halutessasi myös hengellisistä asioista. Voit keventää mieltäsi ripittäytymällä tai pyytää meitä rukoilemaan puolestasi. Merimiespastorit ja sosiaalikuraattorit tekevät sopimuksen mukaan myös sairaalakäyntejä.

Apua kaivatessasi voit ottaa yhteyttä merimieskirkon sosiaalikuraattoreihin:

Maija Ketoluoto (Rotterdam), +31 6 13020977, **@**

Piia Lännenpää-De La Cruz (Bryssel), +32 473 482092, **@**

Ulkosuomalaisen selviytymisopas

Joskus myös hyvät neuvot ovat tarpeen. Raha-automaattiyhdistyksen tuella valmistunut Ulkosuomalaisen selviytymisopas on Maria Onuigbon ja Jarmo Karjalaisen toimittama kirjallinen turvavyö, josta löytyy vinkkejä pienistä ja suurista arjen pulmista selviytymiseen.

pdf liite

Ulkosuomalaisen selviytymisopas