Violetin / lilan sävyinen kukkakimppu.

Perheen juhlat

Häät

Papeilla ei ole Alankomaissa vihkilupaa. Kun haluat solmia avioliiton Alankomaissa, sinun on käännyttävä paikallisen viranomaisen puoleen (Gemeente, trouwamptenaar).

Kaikki hääparit kirkollisesta taustasta riippumatta voivat kuitenkin pyytää liitolleen kirkollisen siunauksen. Siihen ei liity velvoitteita kirkkoon kuulumisesta eikä kansallisuudesta. Se ei ole juridinen tapahtuma, vaan kirkollinen toimitus, jossa solmittu avioliitto siunataan ja sen puolesta rukoillaan. Muodoltaan avioliiton siunaaminen muistuttaa kirkollista vihkikaavaa tahdonilmauksineen ja rukouksineen.

Avioliiton siunaus tapahtuu yleensä kirkossa, mutta se voidaan toimittaa myös juhlapaikalla tai muussa sopivassa paikassa. Avioliiton siunaamisen toimittaa pappi. Tässä asiassa voit kääntyä puoleemme.

Jos puolisot kuuluvat eri kirkkokuntiin, he voivat vapaasti valita kumman perinteen mukaan avioliiton siunaaminen toimitetaan. Hyviä kokemuksia on myös perinteiden yhdistämisestä, jossa esimerkiksi luterilainen ja katolinen pappi yhdessä toimittavat siunaamisen.

Merimieskirkko ei toimi kirkollisveroin vaan kannattajiensa tuen varassa. Siksi toivomme, että puolisot voisivat mahdollisuuksiensa mukaan muistaa kirkkoa (+/-) 50 euron lahjoituksella. Lahjoitus on kuitenkin täysin vapaaehtoinen.

Ilmoita avioliiton siunaamistoiveesta mahdollisimman varhain pastorillemme sopivan päivän varmistamiseksi. Näin varmistamme yhdessä kaikille sopivan aikataulun ennenkuin häävieraita on ennätetty kutsua esimerkiksi Suomesta asti.

Toimituksen yhteydessä voimme järjestää myös esimerkiksi suomalaista tarjottavaa. Tarjoilusta voi ottaa yhteyttä palveluvastaavaamme.

Avioliiton siunaamisesta ja toimituksen kaavasta löytyy tietoa esim. tältä Suomen ev.lut. kirkon sivulta.

Ota yhteyttä

Perheen juhlat

Olet lämpimästi tervetullut mukaan!