Perheen juhlat

Kaste

Kasteessa Taivaan Isä lupaa ottaa ihmisen yhteyteensä ja lahjoittaa armonsa ja rakkautensa. Kastehetki on juhla kastettavalle itselleen, hänen perheellen ja koko kirkolle. Kaste on kristillisen kirkon sakramentti, pyhä toimitus.

Kaste voidaan toimittaa Rotterdamin merimieskirkolla (jumalanpalveluksen yhteydessä tai erikseen sovittuna ajankohtana), kotona, lähikirkossa tai muussa sovitussa paikassa. Suomalaisen käytännön mukaan kaste toimitetaan ’viipymättä lapsen syntymän jälkeen’, mutta kastaa voidaan myös myöhemmin esimerkiksi sitten, kun ulkosuomalaisperheen sukulaisia ja kummeja pääsee paikalle.

Kastekäytännössä noudatamme Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkkolakia.

Kastettavalla tulee olla vähintään kaksi kummia, jotka ovat konfirmoituja luterilaista uskoa tunnustavan kirkon tai anglikaanikirkon jäseniä. Näiden lisäksi kummina voi olla myös muuhun kristilliseen kirkkoon tai yhdyskuntaan kuuluva henkilö, jos hänen kirkkonsa hyväksyy lapsikasteen. Kummien läsnäolo kastejuhlassa on arvokasta, mutta se ei ole välttämätöntä. Kummit ja muut läheiset voivat osallistua kastejuhlaan myös etänä, Skypen tai muun viestimen välityksellä.

Merimieskirkko ei toimi kirkollisveroin vaan kannattajiensa tuen varassa. Siksi toivomme, että kasteperheet voisivat mahdollisuuksiensa mukaan muistaa kirkkoa (+/-) 50 euron lahjoituksella. Lisäksi pyydämme kasteperheitä korvaamaan papin matkakulut, mikäli kaste tapahtuu kirkon ulkopuolella. Toimitus on kuitenkin maksuton ja lahjoitus vapaaehtoinen.

Rotterdamin merimieskirkolta voit myös lainata kastemekkoa pesetystä vastaan.

Ota yhteyttä

Perheen juhlat

Olet lämpimästi tervetullut mukaan!