Joulukuun uutiskirje

Joulukuusen latvaosa, jossa joulutähti.

Rotterdamin merimieksirkon joulukuun 2023 uutiskirje

Johtajan terveiset:

Joulu, Jeesus ja apua tarvitsevat lajitoverit

Adventti merkitsee alun perin saapumista. Se jonka saapumista adventtina odotetaan, on tietenkin joulun syntymäpäiväsankari, Jeesus.
Kirkossa on vanhastaan puhuttu kolmesta adventista eli Jeesuksen saapumisesta. Ensimmäinen saapuminen on Jeesuksen tuleminen ihmiseksi, meidän veljeksemme, Betlehemin seimessä parituhatta vuotta sitten. Viimeinen saapuminen, jota joskus sanotaan myös toiseksi tulemiseksi, on uskontunnustuksessakin mainittu Jeesuksen paluu aikojen lopulla.
Jeesuksen lopullinen paluu ei kuitenkaan ole hänen toinen tulemisensa vaan kolmas. Jeesuksen toinen tuleminen on hänen saapumisensa meidän rinnallemme joka päivä elämän matkalla.
Jeesus itse opetti, että me kohtaamme hänet lähimmäisissämme, erityisesti apua tarvitsevissa lajitovereissamme. Se tarkoittaa, että jos haluamme etsiä Jumalaa, meidän kannattaa pitää katseemme pikemminkin silmien tasalla kuin taivaissa. Kaiken, minkä teemme yhdelle vähäisimmistä, teemme Jeesukselle. Hän tulee meitä vastaan joka päivä.
Näillä ajatuksilla kohti joulua, siunattua adventin aikaa ja joulun iloa!

Jaakko Heinimäki
Benelux-maiden merimieskirkkotyön johtaja

Kirkkotoimikunnan terveiset:

Omasta ja koko kirkkotoimikunnan puolesta haluan toivottaa teille kaikille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta.
Samoin haluan kiittää kirkon henkilökuntaa ja kaikkia vapaaehtoisia ainakin minun mielestäni hyvin onnistuneesta joulukaupasta.
Kaikkien kiireiden takia on siirtokuntakokous, jossa vahvistetaan uuden kirkkotoimikuntaan kokoonpano, jäänyt vielä pitämättä. Eli, jos haluat tehdä kirkon ja Suomi-talon hyväksi vapaaehtoistyötä myös hiukan strategisemmalla tasolla, ota nopeasti minuun tai Elinaan yhteyttä.
Kirkkotoimikunnassa olemme mukana suunnittelemassa Rotterdamin merimieskirkon tulevaa toimintaa ja arvioimassa järjestettyjä tapahtumia. Ensi vuodeksi olemme jo olleet ideoimassa maaliskuussa (9.3.) järjestettävää Suomalaisen naisen ‘teemapuuhapäivää’. Järjestämme silloin iltapäivän, jonne voitte tulla tapaamaan muita suomalaisia naisia ja toivottavasti myös tutustumaan uusiin. Olemme jo saaneet pari lupausta keskustelun tai tekemisen vetäjiltä. Jos sinulla on idea maksimissaan kahden kymmenen minuutin alustukseksi, ota yhteyttä.
Maaliskuussa merimieskirkolla järjestetään Ulkosuomalaisparlamentin keski-Euroopan aluekokous. Itse kokous on avoin vain jäsenjärjestöjen edustajille, mutta oheisseminaarit ovat avoimia kaikille. Tulemme vuoden alussa kertomaan niistä lähemmin.
Joulukaupan aikana huomasimme, että moni Hollannin suomalaisista ei edelleenkään saa Merimieskirkon uutiskirjettä. Muistattehan, että yksityisyyden suojaava lainsäädäntö tarkoittaa sitä, että jokaisen on itse ilmoitettava halukkuutensa kirjeen vastaanottamiselle.

Parhain terveisin,
Riitta Saari-Bout
kirkkotoimikunnan puheenjohtaja

Joulupäivän jumalanpalvelus:

Olet lämpimästä tervetullut joulupäivän jumalanpalvelukseen 25.12. klo 12.00. Jumalanpalveluksen jälkeen kirkkokahvit tuttuun tapaan. Liturgina jumalanpalveluksessa toimii merimiespastori Jussi Savolainen, ja avustajana sosiaalikuraattori Elina Viisanen. Nähdään kirkolla!

Toiminta

  • La 2.12. Opiskelijalounas Rotterdamin kirkolla.
  • Su 3.12. Kirjapiiri 16-18
  • La 9.12. Perhekerho 11-13
  • Ma 25.12. Joulupäivän messu 12.00
  • Kirkko kiinni 26.12.2023-11.1.2024

Kauppa, sauna, kahvila ja kirjasto auki normaalisti 22.12 saakka :
to-pe 15-20
la klo 12-20
su klo 12-18
la 23.12 ja jouluaattona 24.12 olemme poikkeuksellisesti auki klo 12-16.00

Yleiset saunavuorot ovat seuraavasti: torstai-iltaisin klo 18-20 miesten saunavuoro ja perjantaisin klo 18-20 naisten vuoro. Muut ajat saunassa on yksityisiä. Saunavaraukset rotterdam@merimieskirkko.fi tai puhelimella kaupan aukioloaikoina +31 10 436 6164.

A warm welcome to the shop, sauna and cafe of The Finnish Seamen´s Mission!

The shop, sauna, cafe and library open:
Thursday-Friday from 15.00 to 20.00
Saturday from 12.00 to 20.00
Sunday from 12.00 to 18.00
Saturday and christmas eve 23-24.12 12-16.00
Sauna reservations during the opening hours of the store by phone +31 10 436 6164, at other times by e-mail rotterdam@merimieskirkko.fi. Open sauna shifts are on Thursdays and Fridays. Men’s sauna shift in Thursdays at 18-20, women´s sauna shift in Friday at 18-20.

Vapaaehtoishaku

Kiinnostaisiko sinua välivuosi ihanassa Rotterdamissa merimieskirkon lämpimässä tiimissä? Lisätietoja saat meidän nettisivuilta tai sosiaalikuraattoriltamme Elina Viisaselta. Ellulle voi laittaa sähköpostia osoitteeseen elina.viisanen@merimieskirkko.fi tai puhelimitse kysellä lisää numerosta +31 6 13020977! Me halutaan kuulla susta lisää!

Vapaaehtoiset ovat merimieskirkkomme toiminnan kannalta korvaamattoman arvokkaita. Tehtäviin kuuluu mm. kahvilan, kaupan ja saunavarauksien hoitaminen. Vapaaehtoiset ovat etulinjassa kohtaamassa merimieskirkolla vierailevia ihmisiä. Tehtävissä vaaditaan englannin kielen osaamista ja valmiutta käyttää kieltä palvelutehtävissä. Meille jokainen on tervetullut sellaisena kuin on. Osa tehtävistä on ainutlaatuisia eli merimieskirkon vapaaehtoisena palvellessasi saat työkokemusta, jota ei ole tarjolla muualla. Kaikkiin tehtäviin annetaan perehdytys ja arkipäivän työssä sinulla on käytettävissäsi koko Rotterdamin tiimin tuki. Välillä täällä on vauhti päällä ja talo täynnä väkeä, välillä taas on rauhallisempaa, ja peräänkuulutamme oma-aloitteisuutta ja toimeen tarttumista. Tästä talosta ei tekeminen lopu, kun on avoin monipuolisille tehtäville, sekä valmis rohkeasti kysymään ja ideoimaan. Rotterdamissa asuessasi saat kokemuksen yhdestä Euroopan monikulttuurisimmista kaupungeista. Vapaa-ajallasi ehdit tutustua ihmeelliseen, eloisaan kaupunkiimme, joka on täynnä harrastusmahdollisuuksia, kuplivaa tunnelmaa, vehreitä puistoja, tapahtumia ja uniikkia arkkitehtuuria. Uuteen maahan kotiutuminen vaatii tietenkin oma-aloitteisuutta, uteliaisuutta ja rohkeutta, mutta tiimimme on täällä tukena ja turvana auttamassa arjen mutkissa. Olisitko juuri sinä tuleva Rottislainen..?